A futómű beállítás mikor időszerű?

Ne várjon, ha úgy érzi elhúz az autója, furcsán odébb ugrik egy-egy gödörnél vagy, nem tér vissza a kormány kanyarodás után. Javasoljuk, hogy 25000 kilométerenként, mindenképp ellenőriztesse a futómű beállítását.

A futómű beállítás három alappillére az összetartás, kerékdőlés és az utánfutás, ha ezek közül bármelyik is eltér a gyári futómű beállítástól, autója már nem fut olyan szépen mint régen, sőt nem is olyan biztonságos az úttartása.

A futómű beállítást megelőzi a futómű szerkezeti átvizsgálása. Amennyiben egy gömbfej túlságosan lóg, a rugók elfáradtak, folynak a gátlók, akkor azok cseréje kell, hogy megelőzze a futómű beállítást. Erre azért van szükség, mivel az alkatrészek túl nagy holtjátéka révén az úton nem tartják a padon beállított értékeket.

A futómű beállítás hamar meghálálja a törődést. Autója nem fog rakoncátlankodni az úton, nem csikorognak a kerekek, nem kopik a gumiabroncs szabálytalanul.

Mindenképp biztonságosabban fut az autója futómű beállítás után, és hamar megtérül ez a kis beruházás.

A futómű beállítás kissé misztikus, ára mégsem csillagászati. 12000,- Amennyiben alkatrészt kell cserélni, arra külön árajánlatot adnak futómű specialistáink.

Az általunk használt SICAM nyolc CCD kamerás rádiós összeköttetésű futómű beállító célműszer a ma elérhető legpontosabb és legmegbízhatóbb eszköz.